Konut Kredisi Yapılandırma

Konut kredisi yapılandırma nedir? Kredi yapılandırma, ödemekte olduğunuz mevcut kredi borcunuzun, güncel yapılandırma faiz oranları ile yeniden hesap edilmesidir. Bu işlem sonucunda, vadeniz uzamakla beraber aylık taksit tutarınız da düşer. Yapılandırma faiz oranları ile güncel faiz oranları farklı olmaktadır. Bu nedenle de, bankanızdan yapılandırma faiz oranları hakkında bilgi almanız gerekmektedir. Eğer, bankanın güncel faiz oranları; sizin ödüyor olduğunuz faiz oranından daha düşükse ve koşullar daha iyiyse, yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Kredi yapılandırma işlemleri için öncelikle bankanıza talepte bulunmanız gerekmektedir. Eğer banka, talebinizi onaylarsa işlem yapılır. Yapılandırma için hesaplama; güncel yapılandırma faiz oranları ile yapılmaktadır. Aslında, bu işlemde, banka kredi hesabınızı kapatarak, güncel koşullarla yeni bir hesap açar.

Kredi Yapılandırma Yapılmalı Mı?

Kredinizi ödeyemeyecek duruma geldiyseniz, ödediğiniz faizin fazla olduğunu düşünüyorsanız bankaya talepte bulunabilirsiniz. Bu durumda, ödemeniz biraz daha rahatlayacaktır. Ancak unutmamanız gereken bir husus bulunmaktadır: Güncel faiz oranları ile yapılandırma faiz oranları birbirinden farklı olmaktadır.