İhtiyaç Kredisi Şartları

İhtiyaç Kredisi Şartları, Kredi türleri arasında en çok başvurulan kredi türlerinden biri ihtiyaç kredisidir. Birçok alt türü bulunan ihtiyaç kredisi, tatil kredisi, eğitim kredisi, alışveriş kredisi gibi birçok alt kategoriye sahiptir. Her yıl birçok banka sunduğu düşük faizli kredi imkânlarıyla milyonlarca kişiye ihtiyaç kredisi sunmaktadır. Bankalardan ihtiyaç kredisi çekebilmek için öncelikle gerekli şartları taşımak gerekmektedir.

İhtiyaç Kredisi Almak İçin Gerekli Koşullar

Her yıl milyonlarca kişinin aldığı ihtiyaç kredisinden faydalanmak için gerekli şartladı taşımak gerekmektedir. Peki, ihtiyaç kredisi şartları nelerdir?

  1. 18 yaşını doldurmak. Yasal olarak 18 yaşını doldurmuş her reşit kişi ihtiyaç kredisi için başvuru yapabilmektedir. Fakat 18 yaşını doldurmak ihtiyaç kredisi alabilmek için yeterli olmayabilir. Genelde bankaların büyük bir kısmı, 20 yaşına girmemiş olan kişilere kredi vermemektedir.
  2. Bankaya ipotek verecek olan kişilerin eş rızası alınmalıdır. Özellikle konutları ipotek olarak gösterecek kişiler, ihtiyaç kredisi başvurusu yaparken eş muvafakatnamesi göstermelidir.
  3. İhtiyaç kredisi için başvuracak kişilerin kredi notu düşük olmamalıdır. Kredi kartı veya daha önce çekilmiş olan bir keresinin zamanında ödeme yapılmaması, kredi çekme ihtimalini düşürecektir.
  4. İhtiyaç kredisi çekecek olan kişiler, en fazla 48 aya kadar vade talebinde bulunabilirler. Konut kredisi ise bunlardan farklı olarak 360 aya kadar vadeli olarak çekilebilir.
  5. İhtiyaç kredisi çekecek olan kişilerin yalnızca kendi geliri kredi başvurunda gösterilebilir. Aile içerisinden birinin geliri gösterilemez. Hane mensuplarından biri yalnızca kefil olarak gösterilebilir.