MTV Hesapla

MTV Hesaplama (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ,ülkemizde trafiğe kayıtlı olan her araçtan alınan vergi türüdür. Tüm araç türleri belirli bir oranda devlete MTV ödemekle yükümlüdür. Ödenecek olan toplam vergi ise araçların türüne, yaşına ve silindir hacmine bakılırsa değişim gösterir. Araçların yaşı büyüdükçe genel olarak ödenen vergi oranı da düşer. Genç ve yeni enstrumanlardan alınan vergi oranları fazla olacaktır. Binek araç türleri de gene otobüs ve kamyon şeklinde büyük vasıtalara nazaran daha düşük vergi öder. Aracınıza ne kadar MTV ödemeniz icap ettiğini hesaplamak için web üzerindeki hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Araç türünü, silindir hacmini ve yaşını hesaplama tablosuna girerek MTV hesaplamasını yapabilirsiniz.

MTV Kaç Ayda Bir Ödenir?

araçların ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılda iki kez ödenir. Her 6 ayda bir gerekli tahsilat kurumlarına vergileri ödemeniz gerekecektir. Ödeme zamanları geçmiş olduğu zaman vergilere belirli oranda faiz uygulanır. Ek olarak vergileri ödenmeyen enstrumanlar, tespit edildiği sürece trafikten men edilebiliyor. Taşıt vergisi ödenmemiş çalgıların muayeneden geçemediğini de bu aşamada ek olarak belirtmek gerekiyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi neye göre hesaplanır?

Öncelikle aracın yaşına bakılır. Çünkü araç yaşlandıkça ödenecek vergi tutarı düşer. Diğer bakılan ise aracın cinsi otomobil ise motor silindir hacmi, minibüs ise sadece yaşına, panel van ise motor silindir hacmine, otobüs ise koltuk sayısına, kamyon ise azami toplam ağırlığına göre kanunda yer alan yönergelere göre hesaplanır.

MTV Nereye Ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisini bulunmuş olduğunuz ildeki tüm vergi dairelerinden rahatça ödeyebilirsiniz. PTT şubeleri de taşıt vergileri için yetkilendirilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye’de hizmet veren bankaların neredeyse tümü, MTV tahsilatı için yetkilendirilmiştir. Kredi kartın ile internet vergi dairesine ödeme yapabilirsin, Banka şubelerinden nakit yahut kredi kartıyla taşıt vergilerini rahatça ödeme fırsatınız bulunuyor.