Ehliyet Yenileme İçin En Güncel Bilgiler Burada

ehliyet yenileme ve ilk defa ehliyet başvurusu için, 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren  başvurları artık emniyet genel müdürlüğü başvurları kabul etmeyecektir. 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren başvuruları Nüfus Müdürlükleri alacaktır.

Ehliyet yenileme ve yeni ehliyet için randevu almanız gerekmektedir. Randevusuz işlem yapılmayacaktır. Randevuları ister Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı merkezinden ister T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden alabilirsiniz. İşlemlerinizi hızlandırmak ve daha rahat randevu alabilmeniz için internetten rendevu almanızı tavsiye ediyoruz.

Aşağıdaki web sitesi adresindeki adımları takip ederek rahatlıkla randevu alabilirsiniz. Randevu almadan önce elinizde T.C. Numarası olan nüfus  cüzdanınız olmasını öneririz. (Nüfus cüzdanınızdaki bilgileri hatırlıyorsanız gerek kalmayacaktır.) Ayrıca aşağıdaki adresten Ehliyet Belgesi, Ehliyet Yenileme, Pasaport, Pasaport Yenileme ve Yeni Kimlik için’de başvuruda bulunabilirsiniz. İsterseniz interneti kullanmayı bilmeyen yakınlarınız içinde randevu alabilirsiniz. Aşağıdaki web sitesi mobil uyumludur bu nedenle cep telefonu veya tablet’ten rahatlıkla ehliyet yenileme randevusu alabilirsiniz. Belirtilen günde randevu saatinden en az yarım saat önce müracaat merkezinde bulunmanız gerekmektedir.