MTV Hesapla

MTV Hesapla, Motorlu Taşıtlar Vergisi, ülkemizde trafiğe kayıtlı olan her araçtan alınan vergi türüdür. Tüm araç türleri belirli bir oranda devlete MTV ödemekle yükümlüdür. Ödenecek olan toplam vergi ise araçların türüne, yaşına ve silindir hacmine göre değişiklik gösterir. Araçların yaşı büyüdükçe genel olarak ödenen vergi oranı da düşer. Genç ve yeni araçlardan alınan vergi oranları fazla olacaktır. Binek araç türleri de yine otobüs ve kamyon gibi büyük vasıtalara göre daha düşük vergi öder. Aracınıza ne kadar MTV ödemeniz gerektiğini hesaplamak için internet üzerindeki hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Araç türünü, silindir hacmini ve yaşını hesaplama tablosuna girerek MTV hesaplamasını yapabilirsiniz.

 

MTV Kaç Ayda Bir Ödenir?

Araçların ödemesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılda iki kez ödenir. Her 6 ayda bir gerekli tahsilat kurumlarına vergileri ödemeniz gerekecektir. Ödeme zamanları geçtiği zaman vergilere belirli oranda faiz uygulanır. Ayrıca vergileri ödenmeyen araçlar, tespit edildiği sürece trafikten men edilebiliyor. Taşıt vergisi ödenmemiş araçların muayeneden geçemediğini de bu noktada ayrıca belirtmek gerekiyor.

MTV Nereye Ödenir?

Motorlu Taşıtlar Vergisini bulunduğunuz ildeki tüm vergi dairelerinden rahatlıkla ödeyebilirsiniz. PTT şubeleri de taşıt vergileri için yetkilendirilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye’de hizmet veren bankaların neredeyse tümü, MTV tahsilatı için yetkilendirilmiştir. Banka şubelerinden nakit ya da kredi kartıyla taşıt vergilerini rahatça ödeme fırsatınız bulunuyor.